CONTACT
Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door Ellis Boogerds
HOME.

DE AUTEUR.

BESTELLEN.

LINKS.

CONTACT.

HOME.
DE AUTEUR.
BESTELLEN.
LINKS.
CONTACT.

Els Adams werd geboren in de Markiezaatstad Bergen op Zoom.

 

Als nakomertje uit een groot gezin bleek zij een heus buitenbeentje en al op jonge leeftijd verruilde ze de drukte van de stad voor de rust van het platteland. Els is voorzitter van de stichting Dier en Project maar is direct en indirect betrokken bij heel veel organisaties die zich wereldwijd inzetten voor de rechten van het dier. In het verleden ontving zij onderscheidingen voor haar inzet tegen het onnodige gebruik van proefdieren. Zij bood opvang en was actief betrokken bij de resocialisatie en herplaatsing van zo’n 2300 honden, ontelbaar veel katten en nog een groot aantal andere dieren. Van haar hand verschenen diverse boeken, ze is columniste in een maandblad en correspondente bij diverse regionale kranten. Achter de schermen informeert zij diverse consumentenprogramma’s inzake misstanden met dieren. Haar leven is vooral een aaneenschakeling van gebeurtenissen in een wereld vol met dieren. Ze zou de wijsheid der dieren maar wat graag in pacht willen hebben, alleen al om geen fouten te hoeven maken tijdens het mentale helingsproces van de dieren die afkomstig zijn vanuit de meest dieronvriendelijke omstandigheden. Want één ding weet ze zeker; de wijsheid van een mens weerspiegelt zich in het geluk van zijn dieren. Zoals ook de wijsheid van een natie zich weerspiegelt in de wijze waarop het met zijn dieren omgaat! Vanuit een Heilig respect voor al wat leeft heeft Els een wereldwijde missie; het opkomen voor de rechten van dieren.


 


 

“In 2008 is Els onderscheiden door de toenmalige commissaris van de koningin mevrouw Hanja Maij-Weggen. Els heeft deze onderscheiding gekregen vanwege haar inzet voor de kansarme dieren.”

“Op 29 april 2009 heeft Els uit de handen van de Burgemeester van Roosendaal dhr. Marijnen

een Koninklijke onderscheiding gekregen.”

 

“Brabander van het jaar”
“Koninklijk onderscheiden”
pluswoman3e kw 2007.pdf
“Van Catwalk naar Mestput”

“In het jaar 2004 werd er een documentaire gemaakt en uitgezonden op de televisie. In haar jeugd was Els werkzaam als fotomodel en mannequin waardoor de documentaire de titel ; de Nederlandse Brigit Bardot, kreeg. De subtitel luidde; van Catwalk naar mestput.”

Zieltjes kunnen helen, het gebeurt hier: heel gewoon!!